Violacions de guerra

Part del monument al Condottiero Giovanni dalle Bande Nere.

Violacions de guerra fa referència a les violacions comeses pels soldats, altres combatents o civils durant els conflictes armats o les guerres, o durant una ocupació militar, que es distingeixen de les agressions sexuals i violacions comeses entre les pròpies tropes durant el servei militar.[1][2][3] També cobreix les situacions en les quals les dones es veuen obligades a exercir la prostitució o esclavitud sexual per una potencia ocupant, com en el cas de les dones de consol japoneses durant la Segona Guerra Mundial.

Durant la guerra i els conflictes armats, la violació s'utilitza sovint com a mitjà d'una guerra psicològica amb la finalitat d'humiliar l'enemic i minar la seva moral. Les violacions de guerra són, sovint, sistemàtiques i exhaustives, i els líders militars en realitat poden fins i tot incentivar als seus soldats cap a la violació de civils. Les violacions de guerra poden ocórrer en una varietat de situacions, incloses l'esclavitud sexual institucionalitzada, les violacions de guerra associades a batalles específiques o massacres i els actes individuals o aïllats de violència sexual. Les violacions de guerra també poden incloure la violació en grup i la violació amb objectes.

Partint d'una pràctica generalitzada i sistemàtica, la violació i l'esclavitud sexual, són ara reconeguts per la Convenció de Ginebra com crims de lesa humanitat I crims de guerra.[4] La violació també està ara reconeguda com un element del delicte de genocidi, comès amb la intenció de destruir, en tot o en part, a un grup específic. No obstant això, la violació segueix sent generalitzada a les zones de conflicte.

  1. «"30% of Women in USA Military Raped Whilst Serving by Fellow Soldiers"». Arxivat de l'original el 2020-03-16. [Consulta: 10 març 2018].
  2. Benedict, Helen. «The Nation: The Plight of Women Soldiers». Npr.org, 06-05-2009. [Consulta: 30 abril 2014].
  3. Benedict, Helen. «Why Soldiers Rape – Culture of misogyny, illegal occupation, fuel sexual violence in military». Inthesetimes.com, 13-08-2008. Arxivat de l'original el 2019-05-18. [Consulta: 30 abril 2014].
  4. Geneva Conventions

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search